اليوم سأشرح لكم طريقة عمل السجق البلدى من المنزل بسهولة ويسر
المقادير
نحتاج الى سجق بلدى من الجزار ويكون جزار موثوق فية
بصلة مقطعة مكعبات صغيرة
فصين ثوم مفرومين
حبة واحدة طماطم مقطعة مكعبات
حبة واحدة فلفل اخضر مقطع
ملح وفلفل اسمروثوم بودرة وبابريكا
معلقتين زيت
هنا شكل السجق والخضار المقطع
طريقة العمل
نقطع السجق الى نصفين وممكن يترك كامل حسب الرغبة
نحضر طاسة تيفال ونضع معلقتين زيت ونضع السجق ونشوحة كويس ثم نضيف الملح والفلفل وباقى التوابل
ثم نضيف الثوم المفروم
ثم البصل ونشوح
ثم نضع الطماطم والفلفل الاخضر ونستمر فى التقليب
الى ان يتغير لونهم قليلا نضيف كوب من الماء ونغطى الطاسة ونتركها تستوى كويس وتتشرب ماؤها
تقدم مع مكرونة او رز او ممكن ساندوتشات وبطاطس
وبالهنـا مع تحياتـي .. منوس ننوس - منى جاد
تعليقات
إرسال تعليق