طبعا اغلبنا بنحب سلطة الثومية الشهيرة مع المشويات بالاخص وسبق ونزلتها بطريقة مختلفة واليوم سوف اقدمها بطريقة اخرى هى نفس طريقة المطاعم بالضبط
المقادير
2كوب ماء
2معلقة نشا
2 معلقة مايونيز لتعزيز الطعم ويمكن الاستغناء عنة
عصر نصف ليمونة
فصوص ثوم كبار
ملح وفلفل اسمر
طريقة العمل
نذوب النشا فى الماء على البارد
يتحول الى هذا الشكل
نقلب بالويسك (المضرب اليدوي)
ونضعة على النار مع التقليب المستمر بالضبك كانك بتعملى مهلبية مع التقليب المستمر بيتقل ويغلظ قوامة بالشكل دة
نرفعة من النار ونضيف الثوم المفروم والليمون والملح والفلف ونخفق جيدا بالهاند بلندر او فى الكبة
يصبح كريمى بهذا الشكل
وثم هنا المرحلة دى اضافية من عندى لتعزيز النكهة ويمكن الاستغناء عنها لكنها تعطى ملمس كريمى اكتر وهى اضافة معلقتين من المايونيز والخفق مرة اخرى
وهنا شكلة النهائي يقدم مع المشويات او مع الاسماك او البانيهات عموما لذيذة جدا هنا انا قدمتها مع دجاج مشوي على الفحم
وتقدم بالهنــــــا
مع تحياتى
منوس ننوس (منى جاد)
لو الوصفة حازت على اعجابكم فضلا وليس امرا اترك تعليق او لايك ليصلك كل جديد
تعليقات
إرسال تعليق