دة طبق فرن مكون من مكرونة وشاورما فراخ مع صوص البشاميل بالجبنة الموزاريلا تشبهة المكرونة بالبشاميل
طريقة التحضير
هنا نحتاج الى شرائح من صدور الدجاج المخلى نقطعها الى شرائح ونتبلها بملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب واى بهارات تحبوها ونضع معلقة زيت فى طاسة ونشوح فيها الدجاج ونضيف شرائح بصل ونشوحها معاها ثم نضيف كمية من الماء ونتركها تستوى بالشكل دة
وكمان ممكن لو تحبوا اى فراخ موجودة عندكم مسلوقة مسبقا تعملوا نفس الطريقة
ثم نضيف جزر مبشور وفلفل اخضر وزيتون مخلى مقطع ونشوح
الى ان تصبح الخلطة بهذا الشكل ودى الحشوة
هنا بقة نحضر الوايت صوص نضع 3 معالق كبيرة سمنة او زبدة مع 3 معالق كبيرة دقيق ومعلقة كبيرة نشا ونشوحهم على النار بالشكل دة
ثم نضيف حوالى كيلو او لتر من الحليب مع ملح وفلفل ورشة جوزة الطيب حسب الرغبة مرة واحدة ونقلب باستمرار
ثم نضيف كوب من الجبنة الموزاريلا ونستمر فى التقليب
ودة شكل الصوص زى ما انتم ملاحظين كريمى وناعم
هنا نسلق اى نوع مكرونة فرن انا لقت مكرونة حلزونية
نخلط نصف كمية الوايت صوص على المكرونة
نحضر قارب فرن وندهنة بسيط خالص ونضع نصف كمية المكرونة المخلوطة بالصوص
ثم نضع الحشوة بالتساوى
ثم باقى المكرونة
ثم باقى الوايت صوص مع معلقة صغيرة على الوجة سمنة ندهنها بيها ونرش رشة بقسماط مطحون وندخلها الفرن الى ان تستوى وتحمر حوالى نصف ساعة او ساعة الاربع
ودة شكلها بعد ما استوت رائعة يارب تعجبكم
وهنا شكلها من جوة طرية وروعة وطعمها خرافة
تقطع وتقدم بالهنا
تعليقات
إرسال تعليق