القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل الفواجرا كبد الاوز الفرنسية بالتفاح بالصور والخطوات





المكونات
قطعة من كبد الاوز الفرنسية ( وتسمى فوا جرا )



تفاح مقشر ومقطع إلى أجزاء




ملعقة كبيرة سكر




ملعقة كبيرة زيت




15 جرام من الزبدة



2 ملعقة كبيرة دقيق



1 ملعقة كبيرة الثوم المعمر، المفروم




بعض الملح الخشن



بعض الملح والفلفل



طريقة العمل

قطع كبدة الاوز الى شرائح سمكها 2 سم تقريباً



ثم نقوم برش الملح والفلفل عليها


ونقوم بعد ذلك برش الدقيق على الجانبين



نضعهم على صنية بعد ذلك ونحطهم فى الثلاجة
ملحوظة لا تضع كبد الاوز لفترة طويلة فى الثلاجة والا فستصبح لينة ويكون من الصعب التعامل معها


نضع شوية زيت فى طاسة ونسخن


بعد ما الزيت يقدح سنضع التفاح ونقلبهم حتى يصبح لونهم بنى بالتساوى


بعد كدا هنرش السكر على التفاح ونحرك المحتوى ببعضه وبعدين نحط الزبدة



ونحرك المحتوى


وبعد كدا نحطهم على صنية


ودلوقتى وقت اعداد الكبدة
هنحط الطاسة على النار وشوية زيت ونسيبه لغيت ما يقدح


وبعدين نحط شرائح كبد الاوز ونقليه على الجانبين لمدة دقيقتان
وخلى بالكم عشان ميتحرقوش



ولما يستوا هنطلعهم ونحطهم على الصنية


وبعد كدا هنرص التفاح فى طبق التقديم


ونحط كبدة الاوز عليهم ونرش عليهم ملح خشن


ونرش التوم المعمر وبعدين نرش صوص التفاح



وتقدم بالهنا والشفا


تعليقات