محشى ورق خس يمكن فى بعض المشاهدين يستغربوا النوع دة من المحاشى بس جربوة وان شاء الله مش هتندموا وهيعجبكم
هنا دة شكل الخس اللى مفروض نستعمل اوراقة الخس البلدى العادى وليس الكابوتشى
نبدء ننزع الاوراق بالراحة من الجانبين بحيث ناخد الورق ونترك العود الابيض بهذا الشكل
ودة بيكون شكل ورق الخس اللى هانحشية
هنا نحضر الورق نغلى ماء ونشيلة من على النار ونضع فية اوراق الخس بهذا الشكل
واول ما نشيلها من الماء المغلى توضع فى ماء مثلج او بارد جدا مباشرة للاحتفاظ بلونة الاخضر ومن ثم يصفى ويترك جانبا على ما نحضر الخلطة
هنا نبدء فى تحضير الخلطة الخاصة بالحشو نضع فى الخلاط كمية من الطاطم الطازجة مع بصلة كبيرة مقطعة وفصين ثوم ومعلقة كبيرة معجون طماطم (صلصلة )وقليل من الماء ونضربهم كويس ثم نضع على النار اناء فية معلقتين كبار زيت مع معلقة سمنة او زبدة حسب الرغبة ونصب علية صوص الطماطم ونتركة يتسبك ودة شكلة النهائى
نكون محضرين رز مصرى مغسول ومنقوع مدة نصف ساعة نصفية ونضعة على خلطة المحشى مع كمية من البقدونس والكزبرة والشبت الاخضر المقطع ناعم وطبعا نضيف ملح وفلفل اسمر وكزبرة ناشفة دى بتدى طعم رائع ورشة جوزة الطيب ونخلطهم كويس بهذا الشكل
نبدء فى الحشو ناخد ورقة ونخلى الجزء الناعم لتحت ونضع قليل من خلطة الرزعلى الطرف بهذا الشكل
ونبدء نلفها على شكل مثلثات بيسموة فى مصر حجاب بهذا الشكل
يمين مرة وشمال مرة الى ان نحصل على هذا الشكل
نكون محضرين الحلة اللى هانسوى فيها نفرش من تحت شرائح من الطماطم مع رشة ملح وفلفل ونرص مثلثات المحشى بهذا الشكل وعند الانتهاء من الكمية نبشر طماطماية واحدة ونحطها على الوجة
ونسقية شوربة او ماء بمكعب مرقة ونضع غطاء حلة اصغر لنضغط علية علشان ما يفكش مدة نصف ساعة ثم نشيل الغطاء الصغير ونغطيها عادى ونتركة يستوى تماما بالنسبة لكمية الماء المخصص للسوا تعرفى مقدارة بانك لو من الاول عاملة مثلا 2كوب رز يبقى لما تيجى تحطى الماء يكون كوب وربع ماء لان الرز اصلا كان منقوع تمام كدة
ودة شكلة النهائى بعد ما استوى ممكن تعصرى علية ليمون زى ورق العنب وممكن بدون حسب الرغبة انا عن نفسى بدون افضل وبالهنا يارب يعجبكم
مع تحياتى
منوس ننوس
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق