القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل كيك البابازاو بودنج البابا بالصور من مطبخ منوس


المقادير
8بيضات
فانيليا وعصرة ليمون
معلقة كبيرة سكر
كوب زبدة مذابة ودافئة
2ملعقة كبيرة خميرة فورية
كوب حليب دافئ
3كوب دقيق

طريقة التحضير
الاول نضيف البيض مع الفانيليا والليمون
ونضيف السكر ناعم الحبيبات وليس مطحون ونخفق بالمضرب اليدوى السلك


ثم نضيف الخميرة والزبدة المذابة بشرط تكون دافئة والحليب الدافئ ايضا


ونخفق الى ان يتكون خليط بهذا الشكل


نضيف الدقيق دفعة واحدة ونخلط


ثم نكمل تقليبها باليد وتلت جيدا باليد


الى ان تصبح بهذا الشكل نغطيعا ونتركها تخمر ربع ساعة نكون محضرين قوالب ومبطنة بزبدة او سمنة ودقيق كويس وممكن تتعمل فى قالب كبير بس انا بحب اعملها قوالب فردية القوالب تحضر قبل البدء قى العجينة 
بتعمل حوالى 15 قالب وسط من بتوع الجيلى او 2قالب كبير ممكن تقسموا المقدار حسب الرغبة
وكمان ممكن تتعمل فى قوالب الكب كيك لو تحبو او قوالب السيلكون


نبدا بصب الخليط فى القوالب اقل من النصف يعنى ما نملاش قوى لانها بتخمر نغطى القوالب ونتركها تختمر الى ان ترتفع ويتضاعف حجمها


ودة شكلها بعد ما خمرت تقريبا القالب امتلئ ندخلها الفرن بتاخد حوالى ساعة الا ربع ويكون الفرن مشغل قبل البدء فى عمل الكيك


ودة شكلها اول ما تطلع من الفرن زاد حجمها كمان


نقلبها مباشرة من القوالب ونكون مجهزين شربات (شيرة - قطر)
عبارة عن 4كوب سكر + 2كوب ماء على النار الى ان يبدا الغليان نضيف عصير ليمونة ويترك حتى يتقل شوية ويضاف لة فانيليا


بعد ما قلبناها تسقى بالشربات مباشرة وممكن تحشى كريمة او من غير


وتزين بوردات الكريمة وقطع الفاكهة حسب الرغبة وتقدم بهذا الشكل وبالهنا


او تزين اكتر وتقدم فى اطباق فردية


تعليقات