القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل أبل باى أو فطيرة التفاح مصورة بالتفصيل من مطبخ منوس


مقادير العجينة 
2كوب دقيق +معلفة كبيرة خميرة فورية +معلقة صغيرة ملح + معلقة صغيرة سكر +ربع كوب حليب مجفف بودرة +ربع كوب زبادى او لبن رايب +معلقة كبيرة زبدة + نصف كوب حليب دافئ للعجن 

طريقة التحضير
كل المقادير الجافة على بعض ثم نفرك الزبدة فى الخليط بهذا الشكل ثم الزبادى او الرايب ثم نكمل عجن بالحليب الدافئ ولو احتاجت رشة دقيق تانى مفيش مشكلة


دة شكلها بعد العجن تغطى وتترك تخمر 


هنا انا قطعت مقدار من التفاح مكعبات وطبعا مقشر وحطيتة مع معلقة زبدة وسكر ابيض او بنى حسب الرغبة والكمية حسب الرغبة فى التحلية وقرفة ونحطهم على النار شوية


ودة شكلة بعد التسوية بيعمل صوص كراميل حلو نصفية ونترك الصوص يتقل شوية على النار ونتركهم جانبا 


هنا نفرد العجينة الى مستطيل كبير ونقطعها الى مستطيلات طويلة بهذا الحجم ونضع معلقة كبيرة من الحشو 


ثم نطوى طرف المستطيل عليها ونضغط على الاطراف ونقصها بالعجلة او سكينة البيتزا 


بالشكل دة ونعمل فيها تشريح بالسكينة من فوق 


وتوضع على صينية الفرن وندهن الوجة بخليط البيض والحليب او حليب فقط انا عملتة حليب فقط وتوضع فى الفرن عشر دقائق على فرن عالى وعند التقديم نرش صوص كراميل التفاح بهذا الشكل وبالهنا

***منوس ننوس**
(منى عبد المنعم ) 


تعليقات