القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل البافلوفا مصورة بالتفصيل من مطبخ منوس ننوس


البافلوفا نوع من الحلوى السويسرية عبارة عن مارنج اما الحشوة حسب الرغبة

المقادير والمكونات
4 بياض بيض (زلال)
1 كوب سكر بودرة ناعم
معلقة كبيرة نشا الذرة
فانيليا وعصير نصف ليمونة

طريقة التحضير
نضع بياض البيض مع السكر والنشا والفانيليا ونخفق 


ونستمر فى الخفق الى ان نحصل على شكل المنقار بهذا الشكل ونحصل على المارنج 


نضع المارنج فى كيس حلوانى مع قمع على شكل نجمة ونجهز صينية فرن عليها ورقة زبدة مدهونة ونبدأ فى عمل دوائر متوسطة الحجم حسب الرغبة نحدد دائرة الاول ونملها من الداخل ايضا بهذا الشكل 


ثم نرجع نعمل من الاطراف دور تانى زى الحائط من الاطراف فقط بهذا الشكل علشان يكون فيها تجويف داخلى هانحشية بعد السوا 


وندخلها فرن على اقل درجة يعنى احنا عايزين الفرن هادئ جدا جدا ونتركها لغاية ما تنشف ونطلها من الفرن بتاخد لون ذهبى بسيط نتركها تجف تماما قبل ما نشيلها من الصينة ونشيلها بحذر لانها بتكون مقرمشة بهذا الشكل 


هنا لكم حرية الاختيار فى الحشو ممكن نحشيها كاسترد ونزينها بالفاكهة او ممكن تحشى كريمة فقط او كريمة ومارشيملو حسب الرغبة انا عملت مارشيملو وكمان كريمة لونتها وعملتها وردة ودة شكل الللى بالمارشيملو لولوى حلوى 


ودة شكل تانى بوردات الكريمة يارب تعجبكم يارب

***منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)

تعليقات