دى عجينة بيف بسترى جاهزة ماركة السنبلة سعودى هى بتكون مربعات كدة ومجمدة
نخرجها من الفريزر قبل الاستعمال بخمس دقائق بس شرط اول ما نطلعها نفكها عن بعضها ونضعها فى صينة بهذا الشكل وهى مجمدة علشان نعرف نتعامل معاها
هنا النوع الاول انا قطعت شيكولاتة خام دارك الى اصابع ونضعها بهذا الشكل ونلف
تصبح بهذا الشكل
وهكذا ترص فى صينية مدهونة زبدة بسيط خالص وممكن من غير دهان
ودة هنا الشكل التانى نقطع الى اربع زوايا بهذا الشكل
ونضع اى حشو نحبة انا هنا حشيتها كاسترد فانيليا او مهلبية او كريم باتيسير بشرط ان الحشوة تكون باردة علشان ما تخرب العجينة ونبدا بطوى احد الاطراف
ونسيب زاوية ونتنى التانية ونفوت واحدة وهكذا
الى ان نحصل على شكل مروحة ودة الشكل التقليدى للدنش
نضعها فى صينة الخبز وندهنا خليط حليب مع بيض مع نسكافية وليمون لمنع الزفارة ونضع اى فاكهة على الوجة انا حطيت اناناس ودة كان المتاح ندخلها فرن حار جدا مشغل مسبقا الى ان تاخذ اللون الذهبى حوالى ربع ساعة بالكتير
ودة شكلها اول ما طلعت من الفرن دهنتها وهى سخنة مربى مشمش مخففة بماء مغلى بتديها لمعة وتخليها طعمها جميل وخصوصا المحشية كاسترد
وتقدم بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق