القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل كنافة بكريمة الباتسير بالصور والخطوات من مطبخ منوس ننوس


انا جبت الكنافة وفكتها بايدى ورشيت عليها معلقتين سكر بودرة وبعدين سيحت سمنة وقلبتها فى الكنافة كويس ونجيب صينية فرن ونضع نصف كمية الكنافة ونضغط عليها كويس


هنا انا حضرت الكريم باتسير 
عبارة عن كوب حليب يوضع فى حلة على النار الى ان يغلى نكون مجهزين فى الخلاط كوب حليب اخر علية بيضة وفانيليا و3 معالق سكر و4 معالق دقيق ويخلطوا كويس واول ما يغلى الحليب اللى على النار نضيف علية الخليط السابق ونقلب باستمرارالى ان نحصل على ملمس كريمى جميل ونطفى النار ونضع معلقة زبدة او قشطة ونقلبة كويس


نضع الكريم باتسير على الكنافة ونحاول ما يجيش فى الاطراف


نضع باقى كمية الكنافة بهذا الشكل


وهنا انا بحب اضغط عليها بصينية تانية وتوضع فى الفرن


واول ما تخرج من الفرن تسقى شربات بهذا الشكل


ودة شكلها بعد ما قلبتها


وهنا انا حبيت تشوفوا شكلها من جوة وبالهنا

** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)


تعليقات