المقادير والمكونات وطريقة التحضير
نضع نصف كوب رز مصرى مغسول كويس فى حلة مع 2و نصف كوب من الماء بهذا الشكل ونتركة حتى يستوى تماما والنشا اللى موجودة فى الرز تطلع
ملاحظين هنا الشكل النشا طلعت من الرز والماء اصبح تقيل من النشا لكن مازال فية ماء بس قل شوية
انا مصورها من غير اضاءة علشان تكون واضحة بالشكل دة
هنا نبدا باضافة السكر حسب الرغبة التحلية اللى تحبونها ونقلب جيدا بالاضافة الى الفانيليا لانها بتعطى طعم مميز للرز بلبن
وفى المرحلة دى اللى يحب يضيف زبيب ممكن بيكون حلو كتير
نحضر كوب ونصف من الحليب مع مراعاة نفس الكوب اللى نعاير بة المقادير كلها وندوب فية مقدار 2معلقة كبيرة من النشا ونقلبة جيدا
نبدا باضافة الحليب المخلوط بالنشا مع التقليب المستمر الى ان يغلظ قوامة ويتقل بالشكل دة
نصبة فى اطباق التقديم ويجمل بالقرفة الناعمة وبالهنا ممكن يؤكل ساخن وممكن بارد
تعليقات
إرسال تعليق