القائمة الرئيسية

الصفحات

أسرار وطريقة عمل كرواسون بالجبنة والزيتون بالصور من منوس


هنا دى عجينة العشر دقايق

المقادير والمكونات
على مجموعتين الاولى عبارة عن 2كوب دقيق +2معلقة كبيرة حليب بودرة +2معلقة كبيرة خميرة فورية +معلقة صغيرة سكر +معلقة صغيرة ملح +2كوب ماء دافئ 

اما المجموعة التانية عبارة عن 3كوب دقيق +نصف كوب زيت 

طريقة التحضير
الاول هانخلط المجموعة الاولى مع بعضها ونتركها تخمر بالشكل دة


وبعدين نضيف عليها بعد ما خمرت مقادير المجموعة التانية ولو احتاجت دقيق زيادة نزود لما تضبط العجينة حوالى نصف كوب ودة شكل العجينة بعد ما كملناها وخلطنا المجموعتين على بعض نقطعها كور ونغطيها ونتركها تخمر 

ممكن نعمل نصف المقدار


ودة شكل الكور بعد ما اخمرت بصراحة انا استعملت كرة واحدة فى الكرواسان والباقى عملتة معجنات مختلفة وبيتزا


ناخد كورة واحدة ونفردها دائرة ونقطعها مثلثات 


ونضع الحشو على الطرف العريض ونلفها


الى ان تصبح بهذا الشكل ونخلى اخر الطرف تحت 


نرصها فى صينة فرن مدهونة بسيط زيت وندهن الوجة بخليط من الحليب والكاتشب دة لانى مش بحب البيض وترش بالسمسم ونتركها خمس دقايق وندخلها الفرن ربع ساعة بالكتير او عشر دقائق 


ودايما نخلى نهاية الطرف تحت ودة شكلها النهائى وبالهنا
يارب تنال اعجابكم

**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )

تعليقات

تعليق واحد
إرسال تعليق

إرسال تعليق