القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل المطبق السعودى بالصور من مطبخ منوس ننوس


المطبق دة من الذ الاطباق وخاصة فى العشاء مشهور جدا فى السعودية عملتة لكم انهاردة بس مع بعض التعديلات وهوة عبارة عن عجينة تشبة الفطير محشية لحم مفروم معصج بالكرات ودة شكل الكرات الاخضر وبيكون عليها بيض بس انا عملتة من غير بيض وكان تحفة


المقادير والمكونات
المقادير تقريبية حوالى 2كوب دقيق +كوب دقيق سامولينا بتاع البسبوسة +معلقة كبيرة ملح ويعجن بماء فاترحوالى كوب او اكتر شوية حسب حاجة العجين


طريقة التحضير
نضع كل المقادير ونعجنها بالماء


الى ان نحصل على عجين متماسك طرى لا يلتصق باليد بهذا الشكل نقسمها الى كرات متوسطة وتغطى وتترك نصف ساعة ترتاح او ممكن كمان تقعد اكتر فى التلاجة عادى خالص وكل ما تقعد اكتر تتفرد اسهل


نكون محضرين زبدة على زيت ندهن الرخامة وناخد كرة ونفردها بالشبهة كدة مربع كبير 


وطبعا انا عصجت لحم مفروم ببصل وملح وفلفل ولما استوى قطعت الكرات وحطيتة علية ناخد كمية كافية ونضعها فى المنتصف 


ونبدا نطبق من الطرف بهذا الشكل


ثم الطرف الاخر


ثم الجانبين الى ان نحصل على مربع او مستطيل بهذا الشكل 


نكون مسخنين جرلة او طاسة تيفال وتدهن زيت خفيف وتوضع عليها من الناحية المفتوحة الاول وتقلب على الناحيتين بهذا الشكل حوالى عشر دقائق فقط او الى ان تحمر من الجانبين 


وتقدم مع ليمون علشان نعصرة علية عند الاكل وبالهنا طعمها مميز جدا بالليمون
مع تحياتى
***منوس ننوس***
(منى عبد المنعم ) 

تعليقات