القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل الفطير الدمياطى بالكريمة والسكر والمكسرات من وصفات منوس ننوس


المقادير هنا ملهاش عيار ثابت
عبارة عن دقيق وذرة ملح وماء فاتر للعجن حسب الحاجة نعجنها ونعملها كور ونتركها ترتاح ساعة مثلا علشان تكون سهلة فى الفرد ودة شكل العجينة


وهنا بعد ما كورناها وارتاحت 


هنا نحضر الكريمة عبارة عن كوب حليب علية معلقتين كبار نشا وسكر حسب التحلية وفانيليا يقلب مع بعض على البارد ثم يوضع على النار حتى يغلظ قوامة زى المهلبية او اتقل شوية ونضعطة فى طبق ويغطى وجة مباشرة بالنايلون حتى لا تتكون قشرة بهذا الشكل ويترك يبرد نهائيا طبعا دة بنحضرة قبلها بوقت 


هنا نفرد كرة من العجين على خليط من الزيت والزبد او السمن ونشدها باليد من جميع الجوانب حتى تصبح رقيقة نضع فيها الحشوالبارد بحذر وممكن نضع مكسرات انا حطيت زبيب فقط حسب الرغبة يعنى وكمان ممكن معلقة قشطة كبيرة 


ونطبق الفطيرة من جميع الجوانب مع دهانها بين الطبقات بالزبدة والزيت 


نتركها جانبا ثم ناخد كرة اخرى ونفردها بنفس الطريقة ونشيل الاول المحشية ونضعها بداخل التانية ونتنى الاطراف وهكذا مع باقى الكرات ممكن تستعملو 2 كرة فقط وممكن 4 العدد حسب الرغبة 


نضعها فى صينية فرن مدهونة 


ونتركها ربع ساعة ترتاح ونضغط عليها ضغطة خفيفة بنلاحظ انها بتكبر وتملئ الصينية


ندخلها الفرن حوالى عشر دقائق 


واول ما تطلع من الفرن نرش عليها ربع كوب حليب وهى سخنة وبعدين رشة سكر بودرة وتقدم بالهنا رائعة جدا
وايضا فى طريقة تانية اننا ممكن والفطيرة فى الصينية نحطها على النار من فوق ونرش عليها عسل بيعمل كرمل كدة



وبيكون دة شكلها


 
نرش عليها سكر بودرة وتقدم


ودة شكل اللى بالحليب
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )

تعليقات