القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل ترافل الشيكولاتة او كرات الشيكولاته اللذيذة من الشيف منوس ننوس



المقادير والمكونات

ثلاثة ارباع كوب كريمة لبانى +2كوب شيكولاتة قطع او حبيبات +1ونصف كوب سكر ناعم بودرة 


طريقة التحضير

نضع الكريمة على النار اول ما تغلى نرفعها من النار ونضيف السكر والشيكولاتة


ونقلب لغاية ما تكون ناعمة ومتجانسة بهذا الشكل هنا هاتكون سائلة شوية نضعها فى التلاجة


الى ان تصبح بهذا الشكل متماسكة ونشكلها بالمعلقة الصغيرة او معلقة الايس كريم الصغيرة بهذا الشكل


ونعمل كرات على ورقة زبدة مدهونة بالشكل دة ثم نضعها فى التلاجة الى ان تتماسك


نكورها كويس باليد بالشكل دة


هنا نضعها فى كاكاو خام بالشكل دة وبكدة تكون جاهزة طبعا ممكن نضعها فى فورماسيلا او شيكولاتة خام كمان


ودة شكلها النهائى انا عملت بالكاكاو والفورماسيلا بس وتقدم كوحدات شيكولاتة وممكن نضعها فى ورق بليسية للتقديم
وتقدم بالهنا يارب تعجبكم

***منوس ننوس***
(منى عبد المنعم )