القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل الشيش طاوق بالصور والخطوات من مطبخ منوس ننوس


مقادير ومكونات التتبيلة
مقدار من صدور او افخاذ الدجاج المخلية
بصلة كبيرة
معلقة كاتشب كبيرة
معلقة مستردة
ملح وفلفل وبابريكا
ورشة جوزة الطيب
وشطة حسب الرغبة
عصير 2 ليمونة
ثلاثة ارباع كوب ماء

مقادير ومكونات الشيش
ولعمل الشيش نحتاج الى مقدار من الطماطم الشيرى
والفلفل الخضر او الوان وقطع من البصل واعواد خشبية

طريقة التحضير والإعداد
نقطع الدجاج المخلى الى مكعبات متوسطة بهذا الشكل 


نخلط المكونات الخاصة بالتتبيلة فى وعاء الخلاط مع الماء
ونصفيها على الدجاج وتنقع فيها اقل شئ ساعة بهذا الشكل 


وهنا دى مكونات الشيش 


نبدأ فى العمل طبعا الاعواد ننقعها فى الماء قبلها بساعة حتى لا تحترق ثم ندهنها بالزيت ونبدأ نضع بالتبادل طماطم بصل فلفل قطعتين دجاج وهكذا الى ان ننتهى 


هنا انا هاسويها على جريل كهربائى لو مش متوفر ممكن صينية تيفال انا غلفت الجريل بالفويل ورشيت زيت ونرص اعواد الشيش بهذا الشكل 


والافضل نغطيها علشان تستوى كويس بهذا الشكل 


ومن فترة لاخرى نرش زيت ونقلب الاعواد حتى تأخذ اللون الذهبى
وعلامات الشواء بهذا الشكل تقدم بالهنا

**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )



تعليقات