المقادير والمكونات
ربع كيلو مكرونة اسباجتى مسلوقة كويس
لتر من الحليب
3معلقة كبيرة دقيق او نشا ( كورن فلور )
6 ملعقة كبيرة سكر عادى
1 بيضة
فانيليا
طريقة العمل
نحضر وعاء الخلاط ونضع فية نصف كمية الحليب +باقى المكونات كلها والمكرونة كله يعنى ونخلطهم كويس جدا لو حسينا ان الخليط فية كتل ممكن نصفية فى المرحلة دى
وباقى كمية الحليب نضعها فى حلة على النار تغلى
دة شكل الخليط بعد الخلط ممكن نصفية دلوقتى او نبقى نضربة تانى بعد السواء
دة الحليب اللى على النار
هنا صبينا الخليط على الحليب اللى غلى على النار ونستمر فى التقليب
الى ان يغلظ قوامة ويكون شبية بالمهلبية بالشكل دة وتقيل
انا علشان ما صفيتش الخليط فى الاول حبيت اعمل الخطوة دى علشان الخليط يكون ناعم ضربتة تانى فى محضرة الطعام
هنا ندهن صينية فرن بالزبدة او السمنة ونصب فيها الخليط وندهن الوجة بالسمنة برضة او الزبدة وندخلها الفرن
طبعا هوة بيكون مستوى بس بندخلة الفرن حوالى نصف ساعة ياخد لون ذهبى بالشكل دة وتقطع وتقدم دافئة او باردة
ودة شكلها من قريب وبالهنا بجد طلعت حلوة قوى
***منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق