مينى تشيز كيك فى قوالب صغيرة ممكن تتعمل فى صينة حسب الرغبة سهلة وبسيطة وطعمها مميز
طريقة التحضير
انا هنا عملت التشيز كيك فى قوالب صغيرة او بمعنى اصح دى قطاعات مفتوحة من الناحيتين حطيت جواها شريط البلاستيك الخاص بالحلويات علشان اعمل لها ارتفاع بالشكل دة وحطيتها على صينية عادية على ورق زبدة
هنا دة حوالى 4 اكياس بسكويت اوريو نضعة فى الميكسر ونطحنة
ثم نضع علية حواى معلقة كبيرة زبدة ونخلط
بيكون دة شكلة لما نمسكة باليد ونضغط علية بيمسك بالشكل ده
نوزع الكمية على القوالب انا عملتهم على 4 قوالب بس ونضغط علية كويس
هنا نحتاج الى كوب كريم شانتي علية 2 معلقة جيلاتين مذوب فى ربع كوب ماء وعليهم 2 معلقة كبيرة جبنة كريمى ممكن فيلادليقيا او كيرى حوالى 4 مكعبات وفانيليا ونخلط كويس جدا بالمضرب
الى ان يصبح بهذا الشكل كريمى جدا
نملأ القوالب بالكريمة ونساوى السطح جيدا
نرش عليها كاكاو بودر ونضعها فى الفريزر حوالى ساعتين
ونخرجها ونشيلها من القالب ونفك الشريط البلاستيك وتزين بصوص الشيكولاتة مع وضع حبة اوريو على الوجة وتقدم بالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق