دى وصفة رز الريزو من كنتاكى بالضبط نفس الطعم
طريقة التحضير
هنا هنحتاج الى معلقة سكر وبصلة متوسطة مبشورة ناعم
نجيب الحلة ونضع فيها معلقة زيت ونضع البصل مع السكر ونضعها على النار
الى ان تحمر البصلة والسكر يتكرمل بهذا الشكل
نضع مقدار الماء ومعلقة صغيرة قرفة ناعمة وملح حسب الرغبة وعند الغليان نضع مقدار الرز الكمية حسب الرغبة طبعا دة رز مصرى كل كوب رز بياخد معيار كوب ماء ونتركة يغلى ونخفض النار على الهادى خالص ونتركة يستوى
هنا انا بستعمل شرائح ستربس الدجاج من اطياب دة نوع كويس جدا موجود عندنا فى مصر اللى يحب يعملة فى البيت مفيش مشكلة حسب الرغبة يعنى
نقلى شرائح الدجاج بهذا الشكل وبعدين نقطعة مكعبات
دة شكل الصوص اللى هاستخدمة فى عمل صوص الريزو دة شكل العبوة هوة باربكيو بالعسل والاحمر دة فلفل احمر شطة انا بفرمها واحطها فى الفريزر تحت الطلب
هنا انا بحضر الصوص نجيب طاسة صغيرة ونضع معلقة صغيرة زيت +معلقة كبيرة صوص باربكيو ومعلقة شطة ونصف كوب ماء ونصف معلقة صغيرة قرفة ناعمة ونتركة على النار الى ان يتقل شوية
وده شكل الصوص اصبح جاهز
وهنا نطبق المقادير على بعض نضع الاول الرز ثم قطع الدجاج ثم الصوص ويقدم بالهنا
تعليقات
إرسال تعليق