دة طبعا نوع من البسكويتات معروف بالسابلية يارب يعجبكم
المقادير والمكونات
2كوب دقيق
2 بيضة وفانيليا
معلقة كبيرة باكينج بودر
نصف كوب سكر بودرة
نصف كوب زبدة
ولو حبينا بالقرفة ممكن نضيف معلقة قرفة كبيرة مطحونة مع الدقيق
انا هنا مكبرة المقدار فى الصورة
طريقة العمل
نخفق الزبدة مع السكر الى ان تصبح هشة
ثم نضيف البيض والفانيليا
الى ان يصبح بهذا الشكل نضيف الدقيق والبودر ونخلط ولو حسينا انها مش متماسكة قوى ممكن نضيف ربع دقيق كمان
الى ان تصبح بهذا الشكل نلفها فى نايلون وندخلها التلاجة نصف ساعة
هنحتاج الى قطاعات كبيرة وصغيرة حسب الرغبة
نفرد العجينة على ورق زبدة لسهولة الاستخدام ونقطع دوائر مثلا نصفها نتركها سليمة والنصف الاخر نفتحها بقطاعة اصغر بالشكل دة بس يكون نفس العدد يعنى مثلا لو عملنا 20 يبقى 10 سليمة و10 مفتوحة لاننا هانلصقهم فى بعض
نضعهم على ورق زبدة على صينية فرن وندخلها الفرن حوالى ثلت ساعة طبعا فرن ساخن
ودة شكلها بعد ما استوت
الجزء المفتوح نرش علية سكر بودرة بالشكل دة
والجزء السليم نقلبة على ظهرة ونضع علية مربى اى نوع تفضلونة بس انا شخصيا بفضل المشمش فى الحلويات
وبعدين نغطيها بالجزء اللى علية سكر بالشكل دة
ويقدم بالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق