الكوردون بلو هو عبارة عن صدور الدجاج المحشية بالجبنة الشيدر
طريقة العمل
نحتاج الى صدور دجاج فيليه أو مخلية الكمية حسب الرغبة نضعها بين طبقتين من النايلون ونبدا فى طرقها علشان تكون رقيقة
ودة شكلها بعد الطرق بس مع مراعاة انناما نقطعهاش
نعمل تتبيلة فى وعاء الخلاط ضيفى بصل مكعبات وعصير ليمون وملح وفلفل اسمر وحبة طماطم وحبة فلفل اخضر وملقة دبس رمان لو متوفر لو مش موجود خلاص نضربة كلة فى الخلاط مع ماء وبعدين يصفى وينقع فيها الدجاج
ناخذ واحدة واحدة ونكون محضرين شرائح جبنة شيدر او موزاريلا اصابع نضع اصبع ونلف الدجاج
يصبح بهذا الشكل ونقفلها بالعود الخشبى الصغير
وهكذا الى ان تنتهى الكمية
نحضر طبق كبير فية دقيق على بقسماط ونتبلة بملح وفلفل وشطة
وطبق تانى عميق فية بيض ولبن وملح وفلفل وعصير ليمون وشوية دقيق يديلة سمك ونخفقة كلة مع بعض ناخد واحدة واحة نحطها فى خليط البيض ثم الدقيق وهكذا
الى ان تنتهى الكمية انا بحب احطها فى التلاجة نصف ساعة قبل القلى وبعدين نخرجها من التلاجة على الزيت مباشرة
ودة شكلها انا قطعت واحدة علشان تشوفوا الجبنة سايحة وحلوة ازاى طعمها جميل وتقدم بالهنا
تعليقات
إرسال تعليق