انهاردة هاقولكم على فكرة لذيذة وسهلة لعمل الكنافة بشكل جميل هانعمل الكنافة فى قوالب الكب كيك والحشو عبارة عن قطع من المانجو طبعا هنا مفيش عيار ثابت
طريقة التحضير
هانجيب الكنافة ونفكها باليد بهذا الشكل ونسخن سمنة كمية مناسبة ونطعها على الكنافة ونقلبها باليد
ثم نرش على الكنافة حوالى معلقتين كبار سكر بودرة ناعم دة بيخلى الكنافة تتماسك والطعم يبان اكتر
نحضر قوالب الكب كيك وناخذ جزء من الكنافة ونضغطة فى القالب مع رفع الجوانب
ثم نضع مكعبات المانجو
ثم نضع جزء اخر من الكنافة على الوجة ونضغط باليد كويس جدا وطبعا نشيل اى زيادات على الصينية ثم نرش رشة سمنة على الوجة وندخلها الفرن
ودة شكلها اول ما طلعت من الفرن تسقى مباشرة بالشربات (الشيرة)
ولمعرفة طريقة عمل الشربات شيرة على الرابط التالى
ملاحظين شكلها مرتب جدا ومناسبة للحفلات وهنا انا قطعت واحدة من المنتصف شايفين الحشو
وتزين وتقدم حسب الرغبة وبالف هنا
يارب تعجبكم
**منوس ننوس**
( منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق