المقادير والمكونات
400 مل ماء ما يعادل 2كوب الا ربع
معلقة صغيرة ملح
2 معلقة صغير سكر
160 جرام زبدة ما يعادل كوب
320 جرام دقيق ما يعادل 2 كوب وربع
من 6 الى 7 بيضات +فانيليا وعصير نصف ليمونة
طريقة التحضير
الاول هنا دة شكل الكوب مج الشاى العادى تقريبا موجود فى كل البيوت ولازم نفس الكوب نستخدمة فى عيار كل المكونات
وهنا دى المقادير مجمعة
نضع الماء + الزبد +السكر +الملح فى قدر على النار
واول ما يبدأ يغلى بالطريقة دى
نضيف الدقيق دفعة واحدة ونقلب جيدا لمدة دقيقتين على النار الى ان يترك جوانب الاناء بهذا الشكل
نضع العجين فى طبق ونتركة يبرد شوية ثم يغلف بالنايلون ويوضع فى الثلاجة مدة ربع ساعة
فى المرحلة دى نستخدم الميكسر او المضرب لنتيجة افضل نبدأ بوضع البيض واحدة واحدة مع الليمن والفانيليا بيضة بيضة الى ان تختفى تماما نبدأ فى الثانية وهكذا
نستمر فى اضافة البيض ممكن 6 وممكن 7 انا استخدمت 7 الى ان نحصل على عجينة لينة لو رفعنا المضرب تعمل شكل المنقار كدة نتوقف عن اضافة البيض
نكون مجهزين صوانى الفرن مبطنة بورق زبدة مدهون بسيط زبدة ونحضر كيس الحلوانى ونضع القمع السادة بالشكل دة
نبدأ بعما اصابع او دوائر بالشكل دة حسب الرغبة
هنا ملاحطين شكل المنقار فى نهاية كل اصبع طبعا لازم نخفى المنقار دة لانها لو دخلت الفرن كدة هاينشف وممكن يجرح فى الاكل نبلل الاصبع بالماء ونضغط ضغطة خفيفة على المنقار دة بالشكل دة
توضع فى فرن حار جدا لمدة عشر ربع ساعة ثم نخفض النار ونتركها حوالى نصف ساعة كمان الى ان تنتفخ وكمان لازم تنشف علشان تكون فارغة من جوة ودة دليل نجاحها وهنا شكلها بعد ما استوت
ملاحظين فرق الحجم انتفخت جدا ولو مسكتيها هتلاقيها خفيفة جدا جدا بكدة تكون ناجحة
طبعا احنا ممكن نحشيها كريم باتيسير وممكن كاسترد حسب الرغبة
لو هانعمل كاسترد انا بعملة بالبودرة الجاهزة مثلا 2كوب حليب عليهم 3 ملاعق كبار بودرة الكاستر وسكر حسب التحلية كلة على بعض على البارد ثم يوضع على النار مع التقليب المستمر الى ان يغلظ قوامة مباشرة وهوة ساخن يفرغ فى طبق ويغطى سطحة مباشرة بالنايلون حتى لا تتكون قشرة ويصبح كرمى وناعم وطبعا لازم نتركة يبرد تماما قبل استعمالة
وهنا دى طريقة الكريم باتيسير
المقادير
كوب ونصف حليب يوضع على النار
وفى وعاء الخلاط نضع نصف كوب حليب اخر مع بيضة وفانيليا و3 ملاعق كبيرة دقيق و3 ملاغق كبيرة سكر ويخلطوا جيدا وعند غليان الحليب على النار ننزل علية بخليط الخلاط مع التقليب باستمرار وهنا الصور بالترتيب
الى ان نحصل على كريمة الباتيسير بهذا الشكل
ايضا تترك لتبرد تماما مع تغطية الوجة مباشرة بالنايلون يعنى النايلون يكون ملامس سطح الكريمة
هنا نضع الحشو فى محقن او اداة مضخة بالشكل دة ولو مش متوفرة ممكن نفتح وحدات الاكلير بالسكينة وتحشى
دة شكل المحقن انا لقيتة عملى جدا
نغرس القمع فى الاكلير بهذا الشكل ونضغط الى ان تمتلئ
وهكذا الى ان ننتهى من الكمية
نسيح شيكولاتة خام ونمسك قطعة قطعة نغطس وجهها بالشيكولاتة وتزين حسب الرغبة
وتوضع فى الثلاجة تتماسك وتقدم بالف هنا روعة جدا
يارب تجربوها وتنال اعجابكم
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق