دى نوع من انواع الكنافة تسمى كنافة نابلسية لانها بتكون محشية نوع من انواع الجبن معروف بأسم الجبنة النابلسية بس للاسف هى مش متوفرة عندنا فى مصر ممكن تتعمل بالجبن العكاوى او زى ما انا عملتها
انا اخترعت حشوة عبارة عن جبنة قريش وجبنة موزاريلا علشان تكون سايحة وبتشد وبصراحة طلعت روعة
المقادير والمكونات
هنحتاج الى نصف كيلو كنافة
معلقتين سكر بودرة كبار
لون احمر
سمنة حوالى 6 معالق كبار او اكتر حسب الرغبة
ومقدار مناسب من الجبن القريش والجبنة الموزاريلا
وممكن تكون جبنة موزاريلا فقط يعنى حسب المتاح
طريقة التحضير
طبعا ممكن تستغربوا شكل السمنة او لونها بس هنا انا دوبت اللون الاحمر فى السمنة
نفرك السمنة جيدا علشان تكون صغيرة الحجم ومفروكة ثم نضيف السكر البودرة ونخللها فية ثم نضيف كمية السمنة ونفركها بين راحتى اليد الى ان نحصل على كنافة حمراء او برتقالى
نضع نصف كمية الكنافة فى الصينية ونضغطها جيدا
ثم نضع كمية الجبن القريش والموزاريلا مع مراعاة نقع الجبنة القريش فى الماء ساعة للتخلص من اى املاح وعصرها جيدا ثم نرش رشة سكر فوق الجبنة مع مراعاة عدم ملامسة الجبنة للاطراف
ثم نضع الجبنة الموزاريلا
ثم نضع باقى كمية الكنافة مع الضغط عليها
ثم توضع فى الفرن حتى نحصل على اللون الذهبى بهذا الشكل تسقى بالشربات (الشيرة) وهنا انا قطعتها علشان تشوفوا الحشو طبعا هى بتتاكل ساخنة
لمراجعة عمل الشربات شيرة على الرابط التالى
تعليقات
إرسال تعليق