هنا انا عملت العجينة بعجينة العشر دقائق شرحتها كتير قبل كدة فى كذا وصفة وهى كالتالى
المقادير والمكونات
المجموعة الاولى
2كوب دقيق
2معلقة كبيرة خميرة فورية
2 معلقة كبيرة او 3 حليب بودرة
معلقة سكر
معلقة ملح
1ونصف كوب ماء دافئ كنت بعملها بـ 2 كوب ماء بس كنا فى الاخر بنحتاج دقيق كتير لتضبيط العجينة فـ الافضل تخلوها كوب ونصف ماء فقط
طريقة التحضير
نخلط كل المقادير السابقة على بعضها ونتركها تخمر بالشكل دة
ثم نضيف مقادير المجموعة الثانية وهى كالتالى
3 كوب دقيق
نصف كوب زيت
مع مراعاة استخدام نفس الكوب فى كل المقادير
ونعجن جيدا الى ان تبيض العجينة نقسمها على حسب العدد اللى هانعمل بية ساندوتش البيتزا بهذا الشكل ونغطيها ونتركها تخمر مرة ثانية
ناخد كرة من العجين ونفردها على سطح املس مرشوش بالدقيق
ونضع حشوة البيتزا طبعا لكم حرية الاختيار فى تغير الحشوات انا هنا حطيت سوسيس شرائح طبعا مستوى الاول واى حشوى لازم تكون مستوية مع شرائح فلفل وزيتون وجبنة موزاريلا كتير وكاتشب نضع الحشو على نصف الدائرة
ثم نطوى النصف الاخر عليها بهذا الشكل ونضغط على الاطراف ونشيل الزيادات بسكينة البيتزا
وتوضع على صينية الفرن مدهونة بالزيت وندهن الوجة بالكاتشب ويرش بالسمسم
وممكن نعمل اشكال ببواقى العجين ونقطعها بالقطاعات حسب الرغبة ونضعها على الوجة بهذا الشكل وندخلها الفرن حوالى عشر دقائق الى ربع ساعة بالكتير
الى ان نحصل على هذا الشكل وانا هنا قطعتها علشان تشوفوا الشكل من الداخل
بألف هنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق