طريقة التحضير
نحتاج الى كمية ليمون حسب الرغبة كيلو مثلا نسلقة نصف سلق فى ماء
ثم نصفية من ماء السلق ونضعة فى ماء اخر نظيف لمدة يوم او يومين مع تغير الماء 3 او 4 مرات فى اليوم حتى نزيل المرارة كاملة
ثم نصفية من الماء ونحضر اعواد فلفل خضراء وكمية اخرى من الليمون علشان العصير
نحضر برطمان زجاجة ونرص فية الليمون المسلوق المنقوع مع اعواد الفليفلة
وهنا نضع كمية من الملح مع شطة مفرومة يعنى مثلا البرطمان دة ياخد 3 ملاعق كبار ملح
ثم نغلى ماء مقدار نصف البرطمان لان الليمون أخذ حيز من الرطمان ونضعة على الخلطة مع عصر كمية الليمون وتقليبهم جيدا ونضعة فى البرطمان حتى تغطى سطح الليمون
بهذا الشكل
نغلق البرطمان ونتركة حوالى اسبوع او اقل شوية ثم يؤكل بالف هنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق