دى لازانيا انا عملتها بطريقة مختلفة شوية بحشوة مكونات البيتزا طعمها رائع
طريقة العمل والإعداد
هنا نجيب اللحمة المفرومة ونبشر عليها بصلة كبيرة وملح وفلفل اسمر
نحطها تتشوح على النار بالشكل دة
وبعدين نضيف لها عصير الطماطم او الصلصة المذوبة فى الماء وتترك حتى تستوى ونراعى نكون سايبين فيها شوية صوص علشان اللازانيا تستوى
المكونات والمقادير اللى هنستخدمها فى الحشو
اللحمة المعصجة والزيتون والفلفل الاخضر والموزاريلا وطبعا بشاميل
وعلى الرابط التالى طريقة البشاميل
هنا انا بستخدم نوع لازانيا مش بتتسلق بستخدمها مباشرة وهو دة شكلها
نجيب قارب فرن ونضع طبقة من البشاميل نسيت اقولكم انا حطيت شوية جبنة موزاريلا على البشاميل كمان حسب رغبتكم
ثم طبقة من اللازانيا
ثم طبقة لحمة مفرومة
ثم طبقة لازانيا وبشاميل اهم حاجة تكون اللازانيا عليها صوص علشان تستوى كويس
ثم مكونات البيتزا الفلفل والزيتون والجبنة
ثم طبقة لازانيا
ثم باقى اللحمة وبشاميل
ثم اخر طبقة لازانيا
ثم بشاميل نغطى بية كل الصسنية مع دهن الوجة بسمنة بسيطة بدون بيض نهائى وندخلها الفرن بتاخد حوالى ساعة الاربع
دة شكلها بعد ما استوت
ودة شكلها وشكل الطبقات وبالف هنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق