القائمة الرئيسية

الصفحات

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس



طريقة تجهيز خلطة المحشى

نحتاج الى كمية من عصير الطماطم مع معلقتين كبار صلصلة معجون طماطم مع بصلة مقطعة وفصين ثوم كلة على بعض فى الخلاط ثم يصب فى حلة فيها معلقتين زيت على سمنة حسب الرغبة على النار ويترك حتى يتسبك

نكون غسلين الرز المصرى ومنقوع نصفية جيدا ثم نضيفة للخلطة مع مقدار من البقدونس والشبت والكزبرة الخضراء المقطعة وممكن نعناع حسب الرغبة ونضيف توابل ملح وفلفل وكزبرة ناشفة ورشة جوزة الطيب 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

ونقلب الخلطة جيدا حتى تصبح بهذا الشكل 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

تجهيز وتحضير فرشة الحلة
هنا نجهز الحلة اللى هانعمل فيها المحشى انا بحب افرش فيها ورق كرنب من الاخضر اللى بيكون برة الكرنبة مع شرائح طماطم ورشة ملح وفلفل حماية لاصابع الملفوف 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

ثم نكون محضرين اوراق الملفوف بهذا الشكل
الطريقة بالتفصيل هتلاقوها على الرابط الأزرق التالى 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

علشان نكون سريعين وننجز ننظف الرخامة بتاعت المطبخ كويس ونرص عليها كمية من الاوراق بالشكل دة انا بعمل فى الدور بالعشر اصابع وعلى كل ورقة نضع عليها معلقة من خلطة الرز بهذا الشكل على الطرف 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

ثم نلف الكرنب ومن هنا جت تسميتة بالملفوف 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

ونرصة بنظام فى الحلة بالشكل دة 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

هنا انا بحب اعمل الخطوة دى انى ابشر على الوجة طماطم بالشكل دة 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

ثم نغلى ماء بمرقة دجاج او شوربة ونتبلها بملح ونصبها على المحشى مع وضع غطاء ثقيل فوق المحشى مباشرة ونضعة على النار بالشكل دة علشان الورق ما يفكش 


الى ان يستوى ويقدم بالهنا مع داود باشا على الرابط التالى بيكون جميل جدا

**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم) 

عمل محشى الكرنب الملفوف بطريقة سريعة بالصور والخطوات من الشيف منوس ننوس

تعليقات