طريقة تجهيز خلطة المحشى
نحتاج الى كمية من عصير الطماطم مع معلقتين كبار صلصلة معجون طماطم مع بصلة مقطعة وفصين ثوم كلة على بعض فى الخلاط ثم يصب فى حلة فيها معلقتين زيت على سمنة حسب الرغبة على النار ويترك حتى يتسبك
نكون غسلين الرز المصرى ومنقوع نصفية جيدا ثم نضيفة للخلطة مع مقدار من البقدونس والشبت والكزبرة الخضراء المقطعة وممكن نعناع حسب الرغبة ونضيف توابل ملح وفلفل وكزبرة ناشفة ورشة جوزة الطيب
ونقلب الخلطة جيدا حتى تصبح بهذا الشكل
تجهيز وتحضير فرشة الحلة
هنا نجهز الحلة اللى هانعمل فيها المحشى انا بحب افرش فيها ورق كرنب من الاخضر اللى بيكون برة الكرنبة مع شرائح طماطم ورشة ملح وفلفل حماية لاصابع الملفوف
ثم نكون محضرين اوراق الملفوف بهذا الشكل
الطريقة بالتفصيل هتلاقوها على الرابط الأزرق التالى
علشان نكون سريعين وننجز ننظف الرخامة بتاعت المطبخ كويس ونرص عليها كمية من الاوراق بالشكل دة انا بعمل فى الدور بالعشر اصابع وعلى كل ورقة نضع عليها معلقة من خلطة الرز بهذا الشكل على الطرف
ثم نلف الكرنب ومن هنا جت تسميتة بالملفوف
ونرصة بنظام فى الحلة بالشكل دة
هنا انا بحب اعمل الخطوة دى انى ابشر على الوجة طماطم بالشكل دة
ثم نغلى ماء بمرقة دجاج او شوربة ونتبلها بملح ونصبها على المحشى مع وضع غطاء ثقيل فوق المحشى مباشرة ونضعة على النار بالشكل دة علشان الورق ما يفكش
الى ان يستوى ويقدم بالهنا مع داود باشا على الرابط التالى بيكون جميل جدا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق