طريقة العمل
نحتاج الى بصلة كبيرة ونبشرها وحبة واحدة طماطم ونبشرها وحبة واحدة جزر ونبشرها
وكمان فى قطعة شاش البيضاء اللى فى الصورة دى نضع قرنفل وحبهان وورق لورة وقرفة كلة عيدان صحيحة ونربطها كويس وطبعا نوع لحمة مفضل لديكى انا هنا استعملت الموزة وكركم ومكعب مرقة وطبعا رز بسمتى
الاول فى حلة على النار نضع معلقة كبيرة زيت ونضع البصل والطماطم والجزر واللحم ونشوحة كويس مع رشة فلفل اسمر والكركم
ولما يوصل للمرحلة دى نضع صرة التوابل
ونضع كمية من الماء ونترك اللحم يستوى تماما وبعد ما يستوى نعاير الرز ونغسلة ونضعة فى اللحمة المسلوقة بالشوربة بتاعتها ولو متخوفين من عيار الماء او الشوربة يعنى شيلو اللحم وعايرو براحتكم وبعدين حطوا كلة على بعض
ونتركة يغلى ويصفى المياه شوية بالشكل دة نخفض النار خالص ونتركة يستوى وطبعا ما تنسوش الملح
وتقدم بالهنا وهنا انا زينتها بالصنوبر المحمص وبالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق