المقادير والمكونات
كوب ماء فاتر
معلقة صغيرة خميرة
معلقة صغيرة سكر
كوب وربع دقيق
ربع معلقة صغيرة باكينج بودر
معلقة كبيرة بودرة حليب مجفف
معلقة كبيرة سميد (دقيق سامولينا )
رشة ملح صغيرة جدا
طريقة العمل والتحضير
ثم نضع طاسة تيفال على النار ونتركها خمس دقائق تسخن كويس جدا
ونمسحها بمنديل بالزيت بسيط جدا يا دوب مسح فقط
ونتركها بدون ما نحركها ولانلمسها هنلاحظ انها هاتبدا تعمل فقاقيع ننتظر الى ان تصبح بهذا الشكل اول ما السائل دة يمسك نشيلها على طول
ولازم ناخد بالنا لا نتركها فترة طويلة
ولا تقلب على الطرف الاخر خلو بالكم ونكون محضرين فوطة مطبخ
واول ما تخلص حبات القطايف من السواء وتماسك السائل نحطها على الفوطة ونغطيها مباشرة بهذا الشكل الى ان تنتهى الكمية
وبعد القلى توضع فى الشربات (الشيرة) لفترة بسيطة ثم نخرجها
لمراجعة طريقة عمل الشربات يرجى الدخول فى الرابط الوصفة الزرقاء التالية
وهنا لو هنحشيها كريمة نقفل نصف القطايف فقط لتصبح على شكل قرطاس ثم تقلى وتوضع فى الشربات ثم تحشى بالكريم شانتى
وتقدم بالهنا والشفا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق