القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل عجينة القطايف المنزلية وحشوها بالكريمة والمكسرات بالصور والخطوات من مطبخ منوس ننوس


المقادير والمكونات
كوب ماء فاتر 
معلقة صغيرة خميرة 
معلقة صغيرة سكر
كوب وربع دقيق
ربع معلقة صغيرة باكينج بودر
معلقة كبيرة بودرة حليب مجفف
معلقة كبيرة سميد (دقيق سامولينا )
رشة ملح صغيرة جدا


طريقة العمل والتحضير
نضع فى وعاء العجان او الخلاط المقادير الجافة ويقلبوا 


ثم تخلط بالماء الفاتر بهذا الشكل ويصفى لضمان عدم وجود تكتلات 


نغطيها ونتركها تخمر ساعة 


ثم نضع طاسة تيفال على النار ونتركها خمس دقائق تسخن كويس جدا
ونمسحها بمنديل بالزيت بسيط جدا يا دوب مسح فقط 


ثم نصب مقدار من العجينة الحجم حسب الرغبة انا هنا عملتها متوسطة
وممكن اكبر وممكن اصغر بهذا الشكل


ونتركها بدون ما نحركها ولانلمسها هنلاحظ انها هاتبدا تعمل فقاقيع ننتظر الى ان تصبح بهذا الشكل اول ما السائل دة يمسك نشيلها على طول
ولازم ناخد بالنا لا نتركها فترة طويلة


ولا تقلب على الطرف الاخر خلو بالكم ونكون محضرين فوطة مطبخ


واول ما تخلص حبات القطايف من السواء وتماسك السائل نحطها على الفوطة ونغطيها مباشرة بهذا الشكل الى ان تنتهى الكمية 


ملاحظين دة شكلها بعد السواء من جهة اللى فوق 


ودة شكلها من تحت 


يادوب لون خفيف وهنا دى الكمية 


هنا الحشو حسب الرغبة ممكن كريمة ممكن مكسرات
اى حشو تحبوة انا هنا حشيتها مكسرات 


نمسك حبة القطايف ونضع معلقة الحشو ونبدا بالضغط على الاطراف جيدا 


بهذا الشكل 


الى ان نحصل على حبة قطايف رائعة 


ممكن توضع فى الفرن وممكن تقلى فى الزيت 


وبعد القلى توضع فى الشربات (الشيرة) لفترة بسيطة ثم نخرجها
لمراجعة طريقة عمل الشربات يرجى الدخول فى الرابط الوصفة الزرقاء التالية

وهنا لو هنحشيها كريمة نقفل نصف القطايف فقط لتصبح على شكل قرطاس ثم تقلى وتوضع فى الشربات ثم تحشى بالكريم شانتى


وتقدم بالهنا والشفا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم) 


تعليقات