لعمل مخلل الخيار لا توجد مقادير ومكونات ثابتة الكميات مفتوحة حسب الرغبة
طريقة العمل
نحتاج الى خيار طازج وماء وملح وخل وفص ثوم وشطة حسب الرغبة
هنا نقطع الخيار ممكن طولياً وممكن شرائح بهذا الشكل انا بستعمل القطاعة دى بيكون شكلها حلو بس طبعا حسب رغبتكم
وهنا دة شكل الكمية بعد التقطيع
نضع الخيار فى البرطمان الزجاجى بهذا الشكل ونقطع فص الثوم على الوجة
نعمل محلول ماء ملحى عبارة عن نصف معيار البرطمان ماء ممكن عادى وممكن ماء فاتر لو عايزنة يستوى بسرعة وندوب فية معلقتين كبار ملح وانا هنا بحب احط فلفل احمر شطة مفروم بس دة حسب الرغبة وخل ونقلبهم كويس
ثم نصبهم على الخيار الى ان يغطى سطح الخيار تماما
ونغلق البرطمان وممكن نتركة يوم برة الثلاجة ثم نحفظة فى الثلاجة ومش بياخد وقت كتير 3 او 4 ايام فقط ويكون جاهز للاكل
وهنا دة بعد يوم ملاحظين لونة بدأ يصفر بالشكل دة
بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق