دى صنية بطاطس بشكل جديد وبدل الفراخ او اللحمة عملتها بكرات الكفتة طعمها جميل
طريقة العمل
نحضر كمية من اللحمة المفرومة ونتبلها بالملح والفلفل والبصل المبشور وعصير نصف ليمونها نعجنها كويس ونكورها كرات بالشكل دة متوسطة الحجم
وكمان نجهز بطاطس حلقات بسمك 1 سم طبعا الكميات حسب الرغبة
ونقطع بصلة كبيرة شرائح رقيقة وندعكها بالملح والفلفل وكمان حبة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة وحبتين فلفل اخضر مقطع
نحضر قارب فرن مناسب للتقديم على السفرة نضع فية البصل والطماطم والفلفل فى الارضية بهذا الشكل
ثم نضع كرات الكفتة ونترك مسافات بينها
ثم نبدا بتنسيق البطاطس بين كرات الكفتى وتكون واقفة بهذا الشكل بحيث يكون كل كرة كفتة محاطة بالبطاطس
وبعدين نسقيها عصير طماطم مخفف بالماء ونضعها على البوتجاز تستوى وبعدين نحطها فى الفرن نحمر الوجة
واول ما تطلع من الفرن نعملها فحمة ونغطيها شوية بيكون طعمها زى المشوى بالضبط ودة شكلها اول ما تطلع من الفرن تقدم بالهنا ممكن تؤكل بالخبز او تؤكل مع رز ابيض وبالهنا والشفا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق