حلوى المشبك مشهورة عندنا فى مصر وخاصة فى دمياط جربوها
المقادير والمكونات
1ونصف كوب زبادى
2 كوب نشا
ربع كوب دقيق
معلقة صغيرة بيكربونات صودا
معلقة كبيرة ماء ورد
مع مراعاة نفس الكوب للعيار
طريقة التحضير
نخلط الزبادى مع ماء الورد ثم النشا حتى يصبح ناعم وغير متكتل زى ما احنا شايفين فى الصورة
ثم نضيف الدقيق والباكينج صودا ونخلط
بيكون سائل ثقيل شوية بيعمل خيط متصل زى كده بالظبط فى الصورة
نحط طاسة فيها زيت غزير على النار ولما يسخن كويس نضع قطاعة مدورة مفرغة او قالب مفرغ
ونصب العجينة على شكل خيط رفيع
الى ان تبدا فى التماسك نشيل القالب ونقلبها على الطرفين الى ان تصبح لونها ذهبى نخرجها من الزيت على الشيرة (الشربات ) مباشرة ويكون تقيل
ولمراجعة طريقة عمل الشربات شيرة على الرابط التالى
ويقدم ودة شكلة النهائى بالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق