المقادير والمكونات
1كوب وربع زبدة صفراء
3/4 كوب سكر بودرة
بيضة + فانيليا
نصف كوب دقيق سامولينا
كوب دقيق ابيض
نصف كوب جوز هند
معلقة كبيرة باكينج بودر
طريقة التحضير
نخفق الزبدة مع السكر
ثم نضيف البيضة والفانيليا
ثم نضيف السامولينا وجوز الهند ونخلط ونضيف البودر ثم الدقيق بالتدريج
الى ان نحصل على عجينة طرية سهلة التشكيل لو حسينا انها مش محتاجة كل الدقيق مفيش مشكلة نتوقف او لو احتاجت زيادة حاجة بسيطة نزود ودة بيرجع لنوعية الدقيق
نبدأ فى تشكيل رموش الست ناخذ كرة صغيرة ونشكلها اصبع دائرى
ونحضر شوكة ونمشى بيها على الاصبع بخفة من تحت بهذا الشكل
حتى نحصل على علامات بهذا الشكل
وهكذا الى ان تنتهى الكمية ترص على صاج فرن مدهون بالسمن او الزبد وندخلها الفرن
ودة شكلها بعد ما استوت مش بتاخد وقت حوالى ربع ساعة واول ما تطلع من الفرن تسقى بالشربات (الشيرة)
وتقدم بالهنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق