المقادير والمكونات
1كوب زبدة
نصف كوب سكر بودرة
1 بيضة + فانيليا وعصرة ليمون
2كوب دقيق
هنا انا عملت 2 مقدار واحد فانيليا عادى وواحد ضفت لة معلقتين بودرة كاكاو خام
طريقة التحضير
اولا نخفق الزبدة مع السكر
الى ان تصبح بهذا الشكل
ثم نضيف البيض والفانيليا والليمون ونخفق
الى ان تصبح بهذا الشكل
ثم نضيف الدقيق ونخلط
وهنا انا قسمت العجينة جزء سبتة زى ما هوة والجزء الاخر ضفت علية كاكاو
نبدأ فى تشكيل السويسرول ناخذ جزء من العجينة الشيكولا ونفردها على شكل مربع على ورقة زبدة من فوق وتحت انا قصيت ورق الزبدة مربع علشان يكون اسهل فى الشغل
وهنا الزيادات اللى فى الطرف نشيلها لنحصل على مربع متساوى بالشكل دة
ونتركة على جنب ونعمل نفس الخطوة فى العجينة البيضاء
ثم نقلب واحدة من العجينة على الثانية ونشيل ورق الزبدة
بالشكل دة ورق الزبدة بيسهل الشغل كتير لازم منة ونبدا نلفها رول
بهذا الشكل
ودة شكل الطبقات من الجانب
نلفها فى ورقة الزبدة ونجمدها فى الفريزر نصف تجميد استعدادا للتقطيع لازم نجمدها علشان لما تتقطع الالوان تبقى ثابتة وما تروحش على بعض وهنا بعد ما جمدتها
ابدا فى التقطيع ونخليها سمكها حوالى سم واحد وممكن تقطع بالسكينة او بالخيط
شايفين شكلها مرتب ازاى نرصها على صينة عليها ورق زبدة وندخلها فرن حار حوالى من عشر دقائق الى ربع ساعة بالكتير
وهنا دة الشكل النهائى ومع انها لا تحتوى على اى مواد رافعة
لكن الحجم بيزيد شوية بسبب البيض
لكن الحجم بيزيد شوية بسبب البيض
لذيذ جدا
بالهنـــــــــــــا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق