شرائح من الكاليمارى (سبيط) مقلية ومقرمشة يارب تعجبكم
طريقة الإعداد والتحضير
هنا دة شكل الكاليمارى أو الحبار او السبيط دى كلها مسميات ليه
هو بيكون مثل الاقماع فية منة أحجام وده يعتبر الحجم الكبير طبعا بيكون متنظف كويس ومغسول جيدا
هنا نقطعة الى شرائح رفيعة نسبيا ونتبلة بخلطة الثوم والملح والكمون والليمون والشطة ونتركة حوالى ساعة فى التتبيلة
هنا نحضر اناء فية دقيق على بقسماط وطبق اخر فية ماء مثلج وده السر اللى بيخلى الكاليمارى مقرمش جدا
نضع الكاليمارى فى خليط الدقيق والبقسماط ونحركة كويس حتى يتغطى تماما ثم ناخد شريحة شريحة ونغطسها فى الماء بسرعة وعلى الزيت
ودة شكلها وهى بتتقلى ولازم يكون الزيت حامى يادوب مش بتاخد وقت اول ما تحمر نشيلها على طول على ورق نشاف
ونرش عليها ليمون وتقدم بالهنا
**منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق