القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم


شرائح من الكاليمارى (سبيط) مقلية ومقرمشة يارب تعجبكم


طريقة الإعداد والتحضير

هنا دة شكل الكاليمارى أو الحبار او السبيط دى كلها مسميات ليه
هو بيكون مثل الاقماع فية منة أحجام وده يعتبر الحجم الكبير طبعا بيكون متنظف كويس ومغسول جيدا

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

هنا نقطعة الى شرائح رفيعة نسبيا ونتبلة بخلطة الثوم والملح والكمون والليمون والشطة ونتركة حوالى ساعة فى التتبيلة

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

هنا نحضر اناء فية دقيق على بقسماط وطبق اخر فية ماء مثلج وده السر اللى بيخلى الكاليمارى مقرمش جدا

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

نضع الكاليمارى فى خليط الدقيق والبقسماط ونحركة كويس حتى يتغطى تماما ثم ناخد شريحة شريحة ونغطسها فى الماء بسرعة وعلى الزيت

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ودة شكلها وهى بتتقلى ولازم يكون الزيت حامى يادوب مش بتاخد وقت اول ما تحمر نشيلها على طول على ورق نشاف

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

ونرش عليها ليمون وتقدم بالهنا

**منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)

طريقة عمل كاليمارى مقلى أو السبيط بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منى عبد المنعم

تعليقات