المقادير وطريقة العجن
فى بسكويت السويسرول نفس الطريقة بالضبط باختلاف التشكيل
على الرابط التالى
(طريقة عمل بسكويت السويسرول بالصور والخطوات)
طريقة التحضير
فى بسكويت السويسرول نفس الطريقة بالضبط باختلاف التشكيل
على الرابط التالى
(طريقة عمل بسكويت السويسرول بالصور والخطوات)
طريقة التحضير
هنا نيجى لطريقة التشكيل على شكل قاعدة الشطرنج المصغرة ناخد قطعة من عجينة البسكويت سواء بيضاء او شيكولاتة حسب الرغبة ونفردها الى مربع على ورقة زبدة بهذا الشكل
ونتركها على جنب ثم نبدا بعمل اصابع بعرض المربع من النوعين الابيض والشيكولا بهذا الشكل هنحتاج الى 4 اعمدة من اللون البنى و5 اعمدة من الابيض او العكس حسب الرغبة العكس فى الالوان مش هايفرق بس انا هنا كنت مزودة الاعمدة فى الصورة نسيت لكن استعملت فقط العدد اللى قولتلكم علية
نحضر القاعدة المفرودة مربع ونبدا على الطرف نرص الاعمدة واحد ابيض وجنبة واحد بنى وجنبة واحد ابيض ثم فوقة نعكس اللون يعنى الابيض نحط فوقة بنى والعكس صحيح وهكذا وممكن على فكرة نزود فى الاعمدة وتكون البسكويتة مستطيلة اكتر
وهكذا
وهنا دة شكلها من الجنب علشان تكون واضحة بالنسبة ليكم
ودة من الامام
ثم بورقة الزبدة نبدأ نلف القاعدة عليها واحنا بنلف نحافظ على الشكل يكون مربع وليس دائرى نضبطة باليد
بالشكل دة ثم نفرزة علشان نعرف نقطعة حوالى عشر دقائق نصف تجميد يعنى ونقطعة بالسكينة او بالخيط هنلاقى الشكل منتظم والالوان مضبوطة تمام
ولما بتكون متجمدة بتكون ماسكة نفسها والتعامل معها بيكون سهل جدا نرصها على صينة مبطنة بورق زبدة على مسافات لانها هاتكبر شوية
وندخلة الفرن حوالى عشر دقائق الى ان نحصل على بسكويت هش وجميل جدا
ويقدم بألف هنا
**منوس ننوس**
(منى عبد المنعم )
تعليقات
إرسال تعليق