دة نوع من انواع الرز المعروف بالرز المفلفل
أو رز حباية وحباية يعنى واحدة لون وواحدة لون
المكونات والمقادير
لعمل الرز نحتاج الى الكميات حسب الرغبة طبعا مثلا 2 كوب رز مصرى مغسول بدون نقع ومكعب مرقة او شوربة وملح وفلفل اسمر ومعلقتين سمنة او زيت او زبدة حسب الرغبة
طريقة العمل والتحضير
اولا ناخد حوالى نصف كمية الرز ونحمرها فى السمنة
فى الاول ممكن يمسك فى بعض بس مع استمرار التقليب واقترابة من التحمير هايفك لوحدة الى ان نحصل على لون ذهبى غامق
نسكب باقى كمية الرز على الرز المتحمر ثم كمية الماء مع الماجى او الشوربة وعيار الماء يكون نفس عيار الرز يعنى كل كوب رز ياخد كوب ماء او شوربة ونضيف ملح وفلفل اسمر ونتركة يغلى ويتشرب الشوربة
ثم نخفض النار الى ان يستوى على نار هادئة جدا مع التقليب مرتين كدة بياخد حوالى نصف ساعة ودة الشكل النهائى
النوع دة من الرز بيكون مميز جدا مع الملوخية الخضراء
طريقة تحضيرها على الرابط التالى
اتمنى ان ينال اعجابكم
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق