المكونات والمقادير
2 كوب دقيق
2 كوب نشا
1 كوب زبدة لينة
ثلاثة ارباع كوب سكر بودرة
2 بيضة + معلقة صغيرة فانيليا
1ملعقة صغيرة باكينج بوردر
طريقة الإعداد والتحضير
اولا نخفق الزبدة مع السكر الى ان تهش
ثم نضيف البيض والفانيليا وممكن عصرة ليمون لتفادى رائحة البيض ونخفق
ثم نبدأ بوضع النشا اولا مع البودر ثم الدقيق بالتدريج
الى ان تصبح العجينة بهذا الشكل ممكن ما تحتاج الدقيق كله عادى مفيش مشكلة
هنا انا كورتها بحجم البندق وترص على صينية بدون دهان
وده الشكل التقليدى للـ لانكشير وتوضع فى الفرن
وهنا انا اخدت جزء من العجينة ووضعتها بين ورقتين زبدة وفردتها بالنشابة
بهذا الشكل ونقطعها بالقطعات
انا عملت شكل الوردة وكمان القلب
بس لما نفردها نخليها بالسمك دة لانها بتكبر شوية فى الفرن
ولما تطلع من الفرن نسيبها تبرد وبعدين نلصقها مع بعض بمربى المشمش
تعليقات
إرسال تعليق