طريقة الإعداد والتحضير
نحضر دجاجة كاملة مخلية وننزع الجلد ونفرمها
ونحضر وعاء الخلاط نضع فية 1 طماطم و 1 جزرة و1بصلة كبيرة مع عودين شبت وكزبرة وبقدونس وكوب ماء وعصير ليمونة وملح وفلفل وبابريكا وبهار وجوزة الطيب ونضربهم فى الخلاط ونحصل على صوص بهذا الشكل
ونحضر وعاء الخلاط نضع فية 1 طماطم و 1 جزرة و1بصلة كبيرة مع عودين شبت وكزبرة وبقدونس وكوب ماء وعصير ليمونة وملح وفلفل وبابريكا وبهار وجوزة الطيب ونضربهم فى الخلاط ونحصل على صوص بهذا الشكل
ونسكب جزر منها على الدجاج المفروم ونترك جزء اخر جانبا نخلطهم جيدا جدا بهذا الشكل
ونشكلها على هيئة اصابع طولية انا بشكلها على سيخ واشيلها من السيخ بهذا الشكل
وهنا بقة هنزود عليها الجزء المتبقى من الصوص بالشكل دة تستوى كويس
ونعمل لها فحمة يعنى نضع فحمة صغيرة على عين البوتجاز حتى تصبح جمرة نضع قطعة من الفويل او القصدير فى صينية الكفتة وبداخلها معلقة صغيرة سمنة او زيت اى مادة دهنية ونشيل الفحمة ونضعها فى الفويل دة على المادة الدهنية ونغطى على طول هاتعمل دخان وهايكون ليها طعم الشواء هنا شكلها بعد ما خلصت دخان
تعليقات
إرسال تعليق