دة كحك العيد انا متعودة اعمله بالخميرة بس قولت اجرب المرة دى الكحك اللى على البارد وبصراحة طلع تحفة
المقادير والمكونات
كيلو دقيق +2معلقة صغيرة باكينج بودر + 2معلقة كبيرة سكر بودرة + 2معلقة كبيرة سمسم محمص + ربع كيلو حليب بارد + 600 جرام سمنة بلدى باردة
طريقة العمل والتحضير
هنا انا هعمل الكحك بالملبن بجيب الملبن واكسر عليه عين الجمل وأبل أو أرطب إيدى حاجة بسيطة زيت واعمله كور صغيرة بالشكل ده
هنا انا بردت السمنة البلدى
خفقتها بالشكل دة
هنا انا قلبت السمسم على الدقيق وضيفته شوية شوية للسمنة
الى ان يصبح بهذا الشكل ثم اضيف البودر والسكر
ثم اضيف الحليب البارد بالتدريج لغيت ما تلم العجينة
ودة شكلها بيضاء وحلوة
انا بصراحه عملته بالفورمه بتاعت المعمول
بس بحب احط فيها نايلون علشان تنزل بسهولة بالشكل دة
نأخذ جزء من العجينة ونكورها كورة صغيرة ونعمل تجويف فيها
ثم نأخذ كرة ملبن ونضعها فى المنتصف
ونقفل باقى العجينة عليها
ونضعها فى الفورمة
ونضغط عليها جامد ونقلب الفورمة ونشيل الكيس
دة شكلها
وده شكل الصينية نضعها فى الفرن ونكون مشغلين الفرن قبلها
الى ان يأخذ اللون الذهبى الفاتح بالشكل ده نتركه على الصينية يبرد
والأفضل أننا نحط السكر المطحون الناعم عند التقديم انا هنا حبيت أوريكم شكله
لكن انا شيلته من غير سكر يا رب يعجبكم وبالهنا والشفا
وكل عيد فطر وأنتم طيبين وبألف صحة وسلامة
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق