القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة جديدة لعمل كحك العيد بحشو الملبن بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منوس ننوس


دة كحك العيد انا متعودة اعمله بالخميرة بس قولت اجرب المرة دى الكحك اللى على البارد وبصراحة طلع تحفة 


المقادير والمكونات

كيلو دقيق +2معلقة صغيرة باكينج بودر + 2معلقة كبيرة سكر بودرة + 2معلقة كبيرة سمسم محمص + ربع كيلو حليب بارد + 600 جرام سمنة بلدى باردة


طريقة العمل والتحضير
هنا انا هعمل الكحك بالملبن بجيب الملبن واكسر عليه عين الجمل وأبل أو أرطب إيدى حاجة بسيطة زيت واعمله كور صغيرة بالشكل ده


هنا انا بردت السمنة البلدى


خفقتها بالشكل دة


هنا انا قلبت السمسم على الدقيق وضيفته شوية شوية للسمنة


الى ان يصبح بهذا الشكل ثم اضيف البودر والسكر
ثم اضيف الحليب البارد بالتدريج لغيت ما تلم العجينة


ودة شكلها بيضاء وحلوة


انا بصراحه عملته بالفورمه بتاعت المعمول
بس بحب احط فيها نايلون علشان تنزل بسهولة بالشكل دة


نأخذ جزء من العجينة ونكورها كورة صغيرة ونعمل تجويف فيها


ثم نأخذ كرة ملبن ونضعها فى المنتصف


ونقفل باقى العجينة عليها


ونضعها فى الفورمة


ونضغط عليها جامد ونقلب الفورمة ونشيل الكيس


دة شكلها


وده شكل الصينية نضعها فى الفرن ونكون مشغلين الفرن قبلها


الى ان يأخذ اللون الذهبى الفاتح بالشكل ده نتركه على الصينية يبرد


والأفضل أننا نحط السكر المطحون الناعم عند التقديم انا هنا حبيت أوريكم شكله
لكن انا شيلته من غير سكر يا رب يعجبكم وبالهنا والشفا
وكل عيد فطر وأنتم طيبين وبألف صحة وسلامة

** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)

طريقة جديدة لعمل كحك العيد بحشو الملبن بالصور والخطوات من مطبخ الشيف منوس ننوس

تعليقات