طريقة الإعداد والتحضير
هنا نحضر قطع من اللحم الاستيك بتكون عادة من الفخدة ومقطعة شرائح
الاول هنقوم بدق الشرائح علشان تستوى كويس بالشكل دة اللى على اليمين دى انا دقتها ملاحظين الفرق بينها وبين القطعة الاخرى
ثم نضعها فى اناء ونعمل تتبيلة بماء البصل واسهل طريقة للحصول على ماء بصل وفير فى وعاء الخلاط نضع كمية من البصل المقطع مع عصير ليمون 2 مثلا وكوب من الماء ونخلط جيدا ثم نصفى الخليط بكده نكون حصلنا على ماء بصل بسهولة نزود ملح وفلفل وننقع شرائح اللحم فيها
ثم نحضر صينة او طاسة ونضع فيها معلقة كبيرة سمنة او زيت حسب الرغبة ونحمر فيها الشرائح على نار عالية جدا علشان نقفل المسام
ثم بعد الانتهاء من تحمير وتشويح الشرائح نرصها فى الصينية نفسها تانى ونصب عليها التتبيلة ونتركها تستوى على نار متوسطة ولو احتاجت ماء تانى نزود
الى ان تستوى تماما نعمل لها فحمة علشان تاخد طعم الشواء وعلى فكرة بيطلع منها صوص رائع وهو ما يعرف بصوص الديمجلاس وتقدم بالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق