أكلة المسقة الباذنجان أكلة مصرية لذيذة تابعوا الطريقة معايا
طريقة الإعداد والتحضير
نشوح حوالى نصف كيلو لحمة مفرومة فى معلقة سمنة او زيت حسب الرغبة مع توابل ملح وفلفل وكمون وكزبرة ناشفة الى ان تصفى من المياه
نقطع بصلة مكعبات ونشوحها مع اللحمة
ثم نضيف كوب من عصير الطماطم او صلصلة مدوبة فى كوب ماء ونتركها تستوى تماما
هنا نحضر الباذنجان الاسمر نقشرة ونقطعة شرائح ونرش علية ملح ونحطة فى مصفاة شوية كدة وبعدين نقلية فى الزيت
هنا اللحمة بعد ما استوت واتسبكت
نرص فوقها شرائح الباذنجان
ثم حلقات الطماطم ونرش كمون ثم تسقى كوب او نصف كوب ماء وتوضع على النار تانى علشان تندمج كل المكونات مع بعضها
الى ان تصبح بهذا الشكل وتنشف كل المية نشغل الشواية فى الفرن ونحطها تحمر الوجة بس
ودة شكلها لما تطلع من الفرن
تغرف وتقدم بالهنا والشفا وممكن تؤكل بالخبز او مع الأرز الأبيض
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق