طريقة العمل والتحضير
علشان نعمل رز بشعرية صح لزم نحمر الشعرية كويس تاخد لون بنى فاتح وكمان لازم نسقيه إما شوربة او ماء مع مرقة دجاج لان الطعم كدة بيكون مميز جدا
الاول مثلا لو هانعمل كوب رز نحتاج له ربع كوب شعرية
نضع معلقة سمنة او زيت مش هاتفرق ونحمر فيها الشعرية
الى ان تصل الى اللون البنى الفاتح بالشكل دة
نكون غاسلين الرز المصرى كويس ومصفى بدون نقع نضيفة على الشعرية
ثم نضيف مقدار الشوربة نضيف كوب وشوية شوربة يعنى احنا كدة عندنا كوب رز + ربع كوب شعرية نضيف عليهم كوب ونصف الربع شوربة مع اضافة ملح وفلفل اسمر ونقلبة ونتركة يغلى ولما الرز يتشرب كمية الماء نخفض النار خالص ونتركة يستوى حوالى نصف ساعة مع التقليب مرة كدة فى نصف الوقت
ودة بيكون شكله بعد ما استوى مفرفر جدا ومستوى ولونة ذهبى فاتح
ويقدم بالهنا مع اى صنف خضار وبيكون مميز جدا مع البسلة وصينية البطاطس
بالهنــــــــــــا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق