دى طريقة رز حلوة جدا وطعمها زى طعم رز المحشى بالضبط لو مكسلين تحشوا وعايزين تاكلوا نفس الطعم ممكن تعملوه جميل جدا وسهل
طريقة العمل والتحضير
الأول هنعمل الصوص كالتالى نضع فى وعاء الخلاط حبات من الطماطم المقطعة مع بصلة مقطعة وفصين ثوم ونصف كوب ماء ومعلقة معجون طماطم ونضربهم كلهم مع بعض ونصبهم فى حلة فيها معلقة سمنة او زبدة على معلقة زيت
ونتركة يتسبك كويس بالشكل دة
نكون محضرين كمية من البقدونس والشبت والكزبرة الخضراء المقطعة وفلفل اخضر مقطع صغير وطبعا كمية الرز المصرى المغسول بدون نقع
بعد ما اتسبكت الصلصة نضع الرز والخضرة مع اضافة ملح وفلفل اسمر وكزبرة ناشفة بتخلى الطعم رائع بالشكل دة
ثم نضيف كمية الماء وتكون مساوية لكمية الرز يعنى كوب الى كوب ونتركها تغلى الى ان يتشرب الرز الماء ثم نخفض النار ونتركة يستوى حوالى نصف ساعة مع التقليب مرة او مرتين
إلى أن نحصل على رز بطعم المحشى بدون عناء ولا اروع
ويقدم مع كفتة داود باشا وطريقة عملها على الرابط التالى
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق