النوع ده بيطلق عليه أسم رينبو سويسرول أو سويسرول قوس قزح
المقادير والمكونات
4 بيضات + فانيليا
عصير نصف ليمونة
ثلاثة ارباع كوب سكر بودرة ناعم
كوب دقيق
معلقة صغيرة باكينج بودر
معلقة كبيرة ماء بارد عادى
ألوان طعام
كريم شانتيه
طريقة العمل والتحضير
اولا نضع البيض مع السكر البودرة والفانيليا والليمون
ولازم يكون البيض خارج الثلاجة يعنى بحرارة المطبخ
نخفق الخليط جيدا الى ان يملأ الاناء ويتضاعف حجمة ويعمل علامة على سطح الخليط عند رفع المضرب ولونة بيفتح بهذا الشكل
ثم ننخل الدقيق والبودر ونضيفة على الخليط ونخلط بخفة بالإسباتيولا من تحت لفوق حتى نحتفظ بالهواء ثم نضع معلقة الماء البارد ونقلب تقليبة خفيفة
هنا انا قسمت العجين فى فناجين او بولات على عدد الالوان اللى نتى تحبيبها طبعا انا هعمله قوس قزح (رينبو) وعلبة الالوان دى شاملة 12 درجة لون بصراحة جايانى هدية من امريكا هى جيل لكم متوفر هنا فى الهايبرات ألوان سائلة سعودى حلوة جدا موجودة عندى بستعمل دى او دى
وهنا بعد ما لونتهم
هنا بكل سهولة نحضر اكياس نايلون بتاعت الثلاجة ونضع الكيس بشكل مائل فى كوب مثلا ونصب فية الخليط بهذا الشكل
ثم نضعها فى فرن حار حوالى عشر دقائق فقط لازم ما نغيبهاش علشان لما نيجى نلفها ما تتكسرش ودة شكلها بعد ما استوت شايفين منتظمة ازاى
انا هنا قلبتها على فوطة مطبخ نظيفة مندية بالماء يعنى نحط عليها ماء ونعصرها كويس حاجة بسيطة حتى لا تلتصق فى الكيك ومباشرة
وهى سخنة نلفها بالفوطة ونتركها تبرد تماما
ونلفة تانى بدون الفوطة بهذا الشكل وممكن نلفها بالطول او بالعرض حسب الرغبة
ونغلفها بالنايلون ونضعها تانى فى الثلاجة شوية علشان نقطعها
وفيه طريقة كمان مختلفة للسويسرول لو تحبوا تشوفوها على الرابط التالي
تعليقات
إرسال تعليق