المقادير والمكونات
3 كوب دقيق سمولينا (سميد)
نصف كوب دقيق
2 اصبع زبدة حوالى بالوزن 240 جرام بدرجة حرارة المطبخ (لينة)
كوب ماء فاتر
نصف معلقة صغيرة خميرة
نصف معلقة صغيرة سكر
2 معلقة كبيرة حليب بودرة
معلقة صغيرة محلب او بدون
معجون تمر وممكن نضيف لة حبهان مطحون او قرفة حسب الرغبة
ثم نلمة بالماء نضيف بالتدريج وليس مرة واحدة ممكن تاخد اقل من الكوب شوية حسب الحاجة يعنى الى ان تتكون عجينة حلوة بالشكل دة نغطيها ونتركها ربع ساعة
وهنا انا حضرت التمر حطيت علية معلقة زبدة وحبهان مطحون وعجنة مع بعض وعملتة كور اكبر من البندقة بشوية
وهنا كمان دى قوالب جاهزة للمعمول والكحك حسب الرغبة
ناخد كرة بحجم القالب من العجينة ونفردها شوية باليد وناخذ كرة من التمر ونضغط عليها ضغطة خفيفة علشان تكون متوزعة كويس
تعليقات
إرسال تعليق