انهاردة عاملة سمك بلطى مشوى بالبيت
طريقة العمل والتحضير
هنا دة السمك البلطى جبته ونظفت قلبه فقط وعصرت عليه ليمون كتير
ودة شكلة من جوة دى فقط المنطقة الى بتتنظف نشيل اللى جواها كويس ونغسلها كويس لغاية ما تكون بيضاء ويترك بالقشر المشوى لازم يتعمل كدة
هنا انا جبت صاجة صغيرة وفرش فويل على البوتجاز
وبعدين حطيت الصاجة وشغلت العين تحتها علشان تسخن
هنا هانحتاج الى ردة (نخالة الدقيق)
ونضع فيها السمك ونقلبة على الجانبين بهذا الشكل
ونشيله من الردة مباشرة على الصاجة بهذا الشكل بس طبعا لازم يكون فى تهوية كويس انا عندى فى 2 شباك فى المطبخ مع الشفاط للتهوية
ونتركة لما ياخد اللون الاسود ده وفى الاول نخلى النار عالية
لما تمسك طبقة الردة وبعدين نخفض النار شوية ونقلبة على كل الجوانب
طبعا لما نجى ناكله الطبقة السوداء دى كلها بنشيلها الاول
هنا هنحضر تتبيلة للسمك نحضر صينية ونضع فيها 4 فصوص ثوم بقشرة مع شطة وملح وكمون وعصير ليمون ونترك انصاف الليمون بعد ما نعصرة ندقة كلة مع بعض
ونصب علية ماء مغلى ونقلب بهذا الشكل ونتركة عاى جنب
علشان اول ما السمك يستوى نضعة فى الماء دة
وكدة خلاص استوى
نشيلة نضعة فى الماء مباشرة ونقلبة على الناحيتين
ونتركة دقيقتين كدة دة بيخليه بتقشر بسهولة وبيدية طعم حلو
وبعدين نشيلة بالمساكة ونصفية كويس ونحطة فى ورق فويل
ونعصر عليه ليمون تانى ونرش ملح وكمون وشطة
ودة شكلة كلة بعد ما انتهت الكمية نحطة فوق بعضة ونغلفة ونتركة شوية
ودة شكلة النهائى وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)
تعليقات
إرسال تعليق