القائمة الرئيسية

الصفحات

كيفية عمل كحك العيد بالخميرة بالصور والخطوات من مطبخ منوس ننوس



المقادير والمكونات

كيلو دقيق
نصف كيلو سمنة بلدى
معلقة صغيرة ريحة كحك
ثلاثة ارباع معلقة كبيرة خميرة
نصف معلقة سكر
ذرة ملح
نصف كوب حليب
3 معلقة كبيرة سمسم محمص


طريقة العمل والتحضير

طبعا هنا انا عاملة مقدارين علشان بس ما تستغربوا الكميات
الاول ننخل الدقيق ونضعة فى بولة كبيرة مع الملح وريحة الكحك


ونقلبهم ثم نحمص السمسم ونضعة فى المنتصف 


ثم نسخن السمنة او بمعنى اصح نقدحها ونصبها على الدقيق بالشكل دة
وخلى بالكم سخنة نار ونقلب بمعلقة خشب


بالشكل دة 


ونجمعة كدة كويس ونسيبة يبرد شوية لما نقدر نستحملة على اليد 


وهنا بعد ما بردت ابدا ابسسة يعنى ادعكة بين راحتى اليد
لان دة اللى بيخليه ناعم جدا 


وهنا بعد ما خلصت تبسيس دة شكلة 


نكون دوبنا الخميرة فى الحليب الدافئ مع السكر ونبدا نضيف شوية شوية ونلم العجينة خلو بالكم ما نعجن خالص يا دوب نلمها بس وعلى حسب ما تحتاج العجينة كل ما زودنا سائل كل ما كانت خشنة شوية والعكس صحيح 


ودة شكلة بعد ما خلصت اضافة الحليب نغطية بنايلون ونبدأ نشتغل على طول 


هنا ممكن تحشوة ملبن ودة شكلة 


بنعجن الملبن كويس وندهن اليد بالزيت وممكن نخلية سادة وممكن مع الملبن عين جمل وممكن نحشى بدون ملبن عين جمل فقط حسب الرغبة 


هنا ناخذ قطعة من العجين الحجم حسب الرغبة
انا بحبه صغير يا دوب قطمتين ونحشى او بدون وننقش بالمنقاش
او بالقوالب الجاهز ودايما نخلى الكحكة مرتفة شوية بالشكل دة 


ودى نقشة تانية على شكل وردة


وهكذا الى ان تنتهى الكمية 


نبدأ فى الخبز وهنا شكله بعد السواء


يقدم بالهنا ويفضل اننا نرش السكر عند التقديم فقط ونتركة يبرد على الصوانى فترة كافية وبعدين نشيلة ونحفظة فى علبة مغلقة وعند التقديم نرش سكر وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)

كيفية عمل كحك العيد بالخميرة بالصور والخطوات من مطبخ منوس ننوس

تعليقات