المقادير والمكونات
كيلو دقيق
نصف كيلو سمنة بلدى
معلقة صغيرة ريحة كحك
ثلاثة ارباع معلقة كبيرة خميرة
نصف معلقة سكر
ذرة ملح
نصف كوب حليب
3 معلقة كبيرة سمسم محمص
طريقة العمل والتحضير
طبعا هنا انا عاملة مقدارين علشان بس ما تستغربوا الكميات
الاول ننخل الدقيق ونضعة فى بولة كبيرة مع الملح وريحة الكحك
ونقلبهم ثم نحمص السمسم ونضعة فى المنتصف
نكون دوبنا الخميرة فى الحليب الدافئ مع السكر ونبدا نضيف شوية شوية ونلم العجينة خلو بالكم ما نعجن خالص يا دوب نلمها بس وعلى حسب ما تحتاج العجينة كل ما زودنا سائل كل ما كانت خشنة شوية والعكس صحيح
بنعجن الملبن كويس وندهن اليد بالزيت وممكن نخلية سادة وممكن مع الملبن عين جمل وممكن نحشى بدون ملبن عين جمل فقط حسب الرغبة
هنا ناخذ قطعة من العجين الحجم حسب الرغبة
انا بحبه صغير يا دوب قطمتين ونحشى او بدون وننقش بالمنقاش
او بالقوالب الجاهز ودايما نخلى الكحكة مرتفة شوية بالشكل دة
تعليقات
إرسال تعليق