القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة عمل الكشك المصرى بالصور والخطوات المفصلة من أكلات الشيف منوس ننوس


دة كشك بطريقتى هو ليه طرق كتيرة ومختلفة كل واحد حسب رغبته
بس دى اسهل طريقة جربوة ان شاء الله يعجبكم 

الكشك دة عبارة عن صنف حادق زى الرز بحليب
بس بالملح مش بالسكر له طرق كتيرة بس دى اسهل طريقة
وطعمها تحفة وممكن يتاكل بجانب دجاج يصبح وجبة كاملة
ويؤكل بالمعلقة او بالخبز حسب الرغبة 


طريقة العمل والتحضير
هنا نجيب الحلة اللى هنعمل فيها الكشك نحط فيها 2معلقة سمنة


نبشر بصل يكون خشن شوية ونبدأ بتحميرة
ونضيف لة معلقة صغيرة دقيق علشان يقرمش


نلاحظ ان البصل بدأ لونه يتغير عندما يصل للون الذهبى الغامق
او البنى يعنى نصفية من السمنة


بهذا الشكل ونتركه جانبا للتزين فى الاخر


وفى نفس الحلة نغسل نصف كوب رز ابيض مصرى
ونصفيه من الماء ونضعه فى الحلة


ونغطيه بالماء حوالى 2 كوب ماء ويترك على النار حتى يسلق


وهنا نلاحظ ان الرز ابتدأ يتسلق والماء ابتدأ يقل


ودة شكل الرز من قريب استوى كويس جدا وفتح ولازم يكون كدة


هنا خلاص استوى على الاخر واصبحت النشا باينه فيه


نكون مجهزين كوب ونصف من الحليب
وندوب فيهم معلقة كبيرة دقيق ندوبة كويس جدا
نصبة على الرز وايضا نضع شوية من سمنة تحمير البصل
وملح وفلفل اسمر و2 مكعب مرقة دجاج
وعلى فكرة ممكن شوربة دجاج مع الحليب حسب الرغبة
لكن انا بعملة بحليب بس وممكن كمان فى المرحلة دى
نضيف شرائح من الدجاج المسلوق المخلى


نستمر فى التقليب حتى يصبح قوامة تقيل نسبيا زى البشاميل
وايضاً مايكنش خاتم لانه لما بيبرد بتقل شوية كمان


نغرفة فى اطباق التقديم ويزين بالبصل حسب الرغبة


وممكن بالشكل دة زى ما تحبة وبالهنا
** منوس ننوس **
(منى عبد المنعم)

طريقة عمل الكشك المصرى بالصور والخطوات المفصلة من أكلات الشيف منوس ننوس

تعليقات